Video

18-12-2020: JagersTV 14e aflevering
In deze aflevering laat Herman ter Weele zien hoe je een wild zwijn kan slachten. Daarnaast neemt Bjorn je mee op de drukjacht in Duitsland. Tot slot nemen we een kijkje achter de schermen bij het maken van de kerstreportage voor in De Jager van december. De BBQ-recepten die in deze reportage worden gebruikt zijn te vinden op https://www.jagersvereniging.nl/jagen/culinair/



Bron: Jagersvereniging

30-10-2020: JagersTV 13e aflevering
In deze aflevering van JagersTV zijn we eindelijk weer bij Jachtboutique en Geweermakerij Elspeet waar Evert van Rhee uitlegt wat we moeten weten bij de aanschaf van een kogelbuks. Neemt Herman ter Weele je stap voor stap mee bij het slachten van en ree en neemt Bjorn je mee op de kleinwild jacht tijdens de opening van het jachtseizoen. In verband met de restricties die het Covid-19 virus met zich meebrengt zien de afleveringen er af en toe anders uit dan je van ons gewend bent.



Bron: Jagersvereniging

28-09-2020: JagersTV 12e aflevering
In deze aflevering gaan we langs bij wildslager Herman ter Weele. Herman laat zijn hoe je een hert slacht en portioneert. Daarnaast neemt Bjorn je mee op hertenjacht.



Bron: Jagersvereniging

26-06-2020: JagersTV 11e aflevering
In deze aflevering gaan we naar Lierderbroek waar Elsemieke met Bertwin Elshof bespreekt wat zij doen om weidevogels te beschermen en er voor te zorgen dat de aantallen toenemen. Samen met nog 8 agrariërs richten zij hun weilanden in om de weidevogels de kans te geven om te overleven. Met Bjorn gaan we kijken welke aantrekkingskracht bloeiende akkerranden hebben. Wild en predatoren maken dankbaar gebruik van deze stroken, predatiebeheer is hierbij belangrijk. In deze aflevering installeert Bjorn samen met Thomas Vennekel van Krefelder vossenvallen een vossen vangsysteem in een nieuw stuk jachtveld en geeft tips en trics over standplaats, lokaas en materiaal.



Bron: Jagersvereniging

29-05-2020: JagersTV 10e aflevering
In deze aflevering zijn we te gast bij Landgoed Twickel waar bosbaas Jasper ons meeneemt langs de biotoopverbeterende projecten die worden uitgevoerd op het 4300 hectare tellende landgoed. Daarnaast laat Bjorn zien hoe bij hem kruidenrijke akkerranden worden ingezaaid. www.tickel.nl In 2019 ging onder andere de Jagersvereniging een partnerschap aan met ‘Samen voor Biodiversiteit’ om samen te werken aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Met maar één doel: een rijker Nederland. Een Nederland waar de biodiversiteit floreert. Waardoor de natuur weer rijker en de landbouw weer gezonder wordt. www.samenvoorbiodiversiteit.nl



Bron: Jagersvereniging

« »


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.